Google ще прочиства социалния сайт YouTube

Нова технология влиза в действие от септември

 
YouTube, описван от някои като Дивия Запад в Интернет за качване на видео материали с нарушени авторски права, скоро ще постави по-строг шериф в града. Google, която притежава сайта за споделяне на видео клипове, съобщи, че ще въведе нова технология през септември, като чрез нея се надява да премахва от YouTube видео материалите с нарушени авторски права.

От най-голямата търсачка заявиха, че работят много усърдно по въпроса и си сътрудничат с големи компании за съдържание. Новата технология за видео разпознаване е качествена като технологията за пръстови отпечатъци на ФБР, писа dailytech.com. Собствениците на авторски права ще доставят на YouTube дигитални пръстови отпечатъци, на базата на които сайтът ще премахва нелегалните видео материали.

Веднъж след като един отпечатък е вкаран в системата, софтуерът на YouTube ще може да разпознае видео клипа и да го премахне за няколко минути. От Google добавиха, че се надяват новият софтуер да сложи край на оплакванията и съдебните процеси от страна на компании като Viacom.

{START_COUNTER}