Google въвежда персонализирани...

Google въвежда персонализирани карти.

 

               Потребителите ще имат достъп до над 100 мини приложения

Google въвежда нова опция, която позволява на потребителите да създават персонализирани карти, отразяващи всякакви неща - от евтини местни бензиностанции до последните земетресения, станали по света.
Новата характеристика, наречена MyMaps, ще даде избор измежду над сто мини приложения, създадени от независими софтуерни разработчици. Чрез тях потребителите ще допълват данни в популярната услуга на Google за онлайн карта. В maps.google.com е въведен нов таб, който съдържа линкове към дузина от мини приложенията, наречени от Google Maplets.
Едно приложение на карта позволява на потребителите да гледат видео материали по YouTube, базирани на местоположението, където са качени. Друго пък позволява да се превключи от видео изповеди на тийнейджър от Охайо на туристически клипове, заснети на Андите в Южна Америка.
Сред приложенията, създадени от софтуерните разработчици през последния месец, има и такива, които позволяват на потребителите да слагат линкове към известни снимки, направени на различни места по света, в Google Maps.
Аналогично, снимки с локална информация, намиращи се в услугата за фото споделяне Flickr, могат да бъдат намерени в приложението Flickr Maps. Там потребителите ще търсят локални цени на имоти, карта за хотелите или намиращата се най-близо евтина бензиностанция.
Освен това потребителите могат да използват едновременно множество приложения в Google Maps, за да намерят интересни географски връзки.
Преди да си закупи къща в даден квартал, потребителят ще има възможността да провери каква е локалната криминална статистика в този квартал. Туристите пък ще проверяват снимки, качени от други туристи на сайтове като Flickr на Yahoo, за да видят как изглеждат хотелите и заобикалящата ги местност, преди да се решат да си направят резервация.
Потребителите с Gmail акаунт ще си запазват персонализирани карти, а тези, които не разполагат с такъв, могат да останат анонимни, но пак ще имат достъп до услугата.

 

 

 

{START_COUNTER}