Пазарувайте в Google с SMS

Пазарувайте в Google с SMS

'Gpay' ще поддържа услугата заплащане чрез текстови съобщения или SMS.


Интернет гигантът Google  придоби патент, който ще даде възможност на всички потребители директно да пазаруват от онлайн разпродажби и търгове, както и да извършват по-крупни плащания.  

Компанията се сдоби с щатския патент "Text message payment" , още миналия четвъртък. Приложението, наречено Gpay, представлява компютърно опосредстван метод  за извършване на парично плащане. Процедурата е следната: сървърът получава текстово съобщение от платеца с посочената сума. Вписва се дълг по сметката на платеца. Кредитирането на плащането се извършва независимо от сървъра.

 Google обаче съвсем не е първата компания, която предлага подобна услуга. Две филипински компании отдавна поддържат подобно удобство. Globe Telecom са разработили Globe GCash, система, която позволява на всеки, регистриран в системата на  Globe или TM да изпращат и да поучават парични суми и да извършват плащания само с изпращането на един SMS." А Smart Communications Inc. поддържат Smartpadala, система за парични преводи чрез текстови съобщения. Не е ясно обаче дали тези две компании са патентовали разработките си в САЩ, а от Google отказват коментари по този въпрос. 

{START_COUNTER}