Google погълна компания за самолетни снимки

Системата на ImageAmerica, монтирана в самолет, позволява правене на снимки с висока резолюция, като може да улови детайли от 6 до 12 инча
Интернет гигантът Google купи компанията ImageAmerica, която разработва камери с висока резолюция за снимки от въздуха. От най-голямата търсачка съобщиха за сделка на своя блог LatLong, посветен на Google Earth и другите усилия за създаване на карти.
Подробности около финансовите условия на сделката не бяха разкрити. Новопридобитата технология няма веднага да се прилага в Google Maps или Earth.
ImageAmerica е снабдявала Google Earth със снимки с висока резолюция на Ню Орлеанс, направени от въздуха, когато градът беше ударен от урагана Катрина през 2005 година. Придобитата фирма се е специализирала в правенето на точни, евтини и бързо доставяни въздушни снимки, които е продавала основно на градски, щатски и федерални администрации, както и на корпоративни клиенти.
В допълнение към своята система DDP-2 (Direct Digital Panoramic), ImageAmerica разполага със собствен самолет, на който се намира и самата системата. Камерата с висока резолюция може да улови детайли от 6 до 12 инча.
Напоследък Google влага големи усилия в прибавяне на географска информация в своята огромна база от данни. Приложението Google Earth позволява на потребителите да разглеждат сателитни снимки, а Google Maps им предоставя и изглед от въздуха.
{START_COUNTER}