16 години Студио Кипо

SEO агенция Кипо: оптимизация на сайтове

Ние сме една от водещите SEO агенции в България, с екип от опитни SEO специалисти и много хъс да изкарат Вашия уебсайт на първите места в Google.

Address AG Capital Astrazeneca colliers Ferratum Fashion Inside Forton Integral Neterra Unique Estates Usit Colors Simid

Какво казват клиентите за нас

Защо сео оптимизацията за търсачки (SEO) е важна за Вашия бизнес?

Компанията Ви вероятно предлага страхотни продукти или услуги, но ако Вашият уеб сайт не се показва на челни места в резултатите на търсачките и потребителите не могат да Ви открият онлайн, то в пряк и преносен смисъл - Вие не съществувате за тях.

Оптимизацията за търсещи машини (Search Engine Optimization или SEO) е продължителен процес, с който се подобрява видимостта на Вашия уеб сайт в търсачките като Google, Bing, Yahoo и други. Чрез нея ще придобиете по-добра видимост и целенасочен трафик от потребители, които точно в този момент се интересуват от Вашите продукти или услуги.

Екипът на seo агенция Студио Кипо е тук, за да Ви помогне да постигнете това.

Защо сео оптимизация за търсачки

Защо да изберете SEO агенция Кипо?

Защо да изберете SEO агенция Студио Кипо

Много фирми твърдят, че правят SEO оптимизация на сайтове, но дали всички постигат очакваните от клиента резултати?

Ние сме една от водещите seo компании в България, но също така сме и екип от страхотни хора, които ще обърнат специално внимание на Вашия проект, защото именно заради препоръки от компании като Вашата, ние сме тук вече толкова години.

Seo оптимизатор
Достатъчно е да ни изпратите Вашия уеб сайт и контакти, за да се свържем с Вас и да Ви консултираме напълно безплатно.
- Тео, Head of SEO

Инструменти, с които работим

ahrefs semrush majestic screaming frog google analytics google tag manager google search console google page speed

Оптимизация на сайтове в няколко стъпки

1. Анализ и стратегия за оптимизация на сайт

Ефективната стратегия за оптимизация на сайт изгражда устойчиво присъствие на първите места в търсачките.

Нашата първа задача е да анализираме Вашия уеб сайт, Вашия начин на работа, продукти и/или услуги, търсейки възможности за развитие.

Изграждаме SEO стратегия, която впоследствие да следваме.

Анализ и стратегия за оптимизация на сайт

Анализ на ключовите думи

2. Анализ на ключовите думи (keyword research)

Правим обстоен анализ на ключовите думи с няколко SEO инструмента, с които установяваме търсените думи във Вашата ниша, избираме и групираме най-релевантните от тях.

Това ни помага да разберем какво търсят потребителите по тази тема и ни дава възможност да изберем стратегически важните за бизнеса ключови думи по тяхната трудност, релевантност и брой месечни търсения.

3. Анализ на конкуренцията във Вашата ниша

С този анализ сравняваме работата и прогреса на Вашия уеб сайт, с тези на конкуренцията. Така имаме ясна представа какви са възможностите за развитие.

Също така, при анализ на линковия профил на конкурентните сайтове, сме наясно с релевантните за бизнеса сайтове, от които можем да получим линк и къде трябва да надграждаме.

Анализ на конкуренцията във Вашата ниша

seo фирма

4. Технически SEO одит от seo фирма

С технически SEO одит на сайта идентифицираме всички важни за търсачките технически проблеми, които биха му попречили да се класира добре. За всяка грешка даваме описание какво значи и как да се разреши. Важно е такъв анализ да се прави от SEO агенция с опит.

Какво включва SEO одитът:

  • анализ на скорост на зареждане, performance optimization (Core Web Vitals)
  • тест за ползваемост на мобилни устройства (Mobile-Friendly)
  • crawling > rendering > indexing analysis
  • www и non-www версии, предупреждения за HTTP/HTTPS
  • анализ на rel="canonical" тагове
  • изходящи линкове
  • анализ на Internal link juice
  • оптимизация на снимки и видеа
  • анализ на пренасочвания (301 & 302)
  • 4xx & 5xx статус страници
  • конфигурация на Robots.txt
  • конфигурация на XML Sitemap
  • динамични URLs
  • анализ на мета данни и Heading тагове
  • още много други...

5. Анализ на линковия профил

Откриването на връзките (линковете) към Вашия уеб сайт и най-вече токсичните такива е важен процес, който ни помага в устойчивото постигане на резултати в сео оптимизация на сайтове.

Анализ на линковия профил

качествено SEO съдържание в сайта

6. Стратегия за развитие на съдържанието в сайта

Най-важното в един сайт е неговото съдържание. След като направим семантичен анализ на текущото му съдържание, определяме как може то да се развие, за да отговори на търсенията на потребителите. Анализът включва и сравнение на съдържанието на конкурентите в нишата, спрямо Вашето.

Стратегията за развитие на съдържанието ще Ви даде ценни насоки за това как да създавате качествено SEO съдържание в сайта, какви целеви страниците да имате, какви блог публикации да създавате и други.

7. Месечни SEO отчети

Всеки месец получавате детайлни отчети от нас за оптимизацията на сайта Ви, които включват всички важни SEO индикатори и данни от Google Analytics, Google Search Console, SEMrush и други.

Месечни SEO отчети

On-Page оптимизация от SEO компания

SEO компания

Нашата сео компания се грижи за подобряване съдържанието вътре в сайта, защото това пряко касае оптимизацията за търсачки. Процесът включва:

  • Създаване/редактиране на seo текстовете по целевите страници в сайта (начална страница, продуктови категории и/или други)
  • Следене за правилната структура на съдържанието, изчистени url адреси, семантика, наситеност на ключови думи, четимост
  • Въвеждане/коригиране на Title и Meta description и други важни метаданни за целевите страници
  • Следене за дублирано съдържание, пренасочвания
  • Присъствие на структурирани данни (Schema.org), следене за грешки
  • Други специфични за проекта дейности

Off-Page SEO и изграждане на връзки - link building

Стандартният начин за правене на линкове (link building) отдавна не работи. Всеки проект и всяка ниша имат своите специфики. Необходим е анализ както на авторитета на Вашия домейн и линк профила му, така и на използваните техники в нишата. Доброто познаване на родните медийни сайтове, както и изградените десетки партньорства, които имаме, ще ви помогнат много в това направление и ще ви спестят пари.

Важна част от оптимизацията е изграждането на авторитетни връзки към сайта. В seo агенция Студио Кипо регулярно създаваме връзки към неговите страници по няколко основни подхода:

  • Публикуване на платени статии с линк в медийни сайтове
  • Следене на връзките към конкурентните сайтове и регистрация, в които от тях е възможно
  • Публикуване на статии с линк в социални мрежи и блогове (guest blogging и social bookmarking)
  • Изграждане на връзки от високоавторитетни сайтове и авторитетни локални директории
  • Споделяне на нови статии от сайта в множество социални мрежи
  • Мнения по форуми
  • Създаване на бизнес профил на фирмата в онлайн бизнес каталози
Off-Page SEO и изграждане на връзки

Често задавани въпроси

Какво е SEO? arrow

SEO е съкращение на Search Engine Optimization. Search Engine, това са търсачките като Google, Bing, Yandex. Така че, на практика, терминът означава оптимизиране за търсачки.

 

Защо да се доверя на seo агенция, вместо на фрийланс или in-house сео оптимизатор? arrow

Това, което всяка една добра seo фирма предлага в повече на клиентите си, е:

  • Няколко seo специалиста имат поглед върху сайта, което означава повече гледни точки, повече идеи за подобряване и по-голям шанс да се засекат евентуални технически проблеми навреме;
  • Голям набор от собствени сайтове за изграждане на връзки и публикуване на статии;
  • Голям набор от seo инструменти - агенциите имат абонаменти към всички най-важни seo инструменти, които помагат да се анализира и проследява развитието на сайта още по-добре;
  • Работа в синхрон между сео оптимизаторите и програмистите, които поддържат сайта - комуникацията между тези две важни звена тече гладко вътре във фирмата.

 

Как се прави SEO оптимизация? arrow

Оптимизацията на сайт започва с идентифициране на ключови думи. След това изработваме стратегия как да се класира в челните редици. Освен насищане на съдържанието с ключови думи оптимизацията на уеб сайт включва още много други дейности като link building, създаване на мета данни, следене и анализиране на резултатите, създаване на events в страниците и следенето им в Google Analytics. Според данните, които показват метриките се адаптират и мерките, които се използват, за да се класира сайтът добре в търсачките.

 

Как сайтът ми да излиза на първа страница в Google? arrow

Това може да се постигне при добър подбор на ключови думи, които да се използват в съдържанието, поставяне на линкове към вътрешни страници и поставяне на линкове извън сайта, които да водят към него. Разбира се, дейностите не се изчерпват само с това. Цялата стратегия за seo на сайт се разработва за всеки конкретен случай от сео оптимизатор. Разбира се, всичко започва най-напред с диагностика на сайта или така наречения SEO одит.